tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tiden går så fort



Ajattelin vielä kirjoittaa vähän ennen vappua, sillä seuraava merkintä on sitten varmaan pelkkää vapputarinointia. On jännää, miten aika tuntuu menneen ihan älyttömän nopeasti vaihdossa. Ihan kuin vasta äsken olisi ollut talvi. Muistan niin elävästi kun saavuttiin ekaa kertaa Uppsalan matkakeskukselle ja raahattiin painavat laukut keskustan halki ja oltiin auttamattoman pihalla kaikesta. Kujalla oleminen ei vaan oo muuttunut mihinkään, mutta muuten asiat on ihan eri lailla. Äiti ehti skypessä jo melkein innostua kun tajusi, että enää alle 2 kuukautta siihen kun tuun takaisin kotiin. Voi varmaan arvata, etten ite ollu niin kovin innoissani. Ei millään pahalla rakkaat suomikamut- on kova ikävä teitä ja ootte ihan parhaita, mutta mä nyt vaan tahtoisin jäädä tänne. Ihan kun olis lomalla, paitsi että no…pitäis opiskella. Tulee jo nyt kauhean surullinen mieli kun miettii, että täältä pitää lähteä poiskin ja sanoa heipat kaikille ihanille tyypeille. Eihän mulla vielä tietenkään mitään matkoja Suomeen oo varattuna. Mutta kai se on joskus tultava takaisin, koska nyt on oma kämppä kesäkuun alusta J-townissa :) 
Joskus myös opiskelen kirjastolla, tässä näkymät Carolina Redivivan melkein ylimmästä kerroksesta.
Ja joskus myös syön, kana-pinaatti-sitruunapastaa, oli hyvää!
Panikoimisen lisäksi oon ehtinyt tehdä myös vähän jotain muutakin. Mutta vain hyvin vähän, en ole vieläkään muuttunut ahkerammaksi- valitettavasti. Perjantaina raahasin itseni yllättävän aikaisin salille, mutta en kuitenkaan niin aikaisin kuin olisin halunnut. Ehkä vielä joku päivä raahaan itseni Blåsenhusille salin aukeamisaikaan, challenge accepted! Tai ehkä tää nyt ei olekaan niin fiksua… Perjantain luento (språk och samhälle) oli vain pienelle ryhmälle, meille jotka käy kurssin erillisenä eikä osana svenska språket-kokonaisuutta. Saatiin meidän ekstratehtävä ja jee- mä pääsen taas transskriboimaan ja tekemään keskusteluanalyysiä, my favorite! Not… Mutta onneksi tuli sentään jotain ennestään tuttua eikä mitään superhankalaa uutta asiaa. Aineisto vaan on aika hankala analysoida kun ruotsalaiset jauhaa niin nopeesti ja puhuu koko ajan toistensa päälle. Sellasta se väittely on. Perjantain ja viikonlopun kunniaksi suunnattiin kaveriporukalla pitkästä aikaa Värmlandsille. Päästiin Katrin kanssa ihan ilmaiseksi sisään, vaikka ei olla edes jäseniä Värmlandsilla, hyvä tuuri! 

 
:)
Lauantaina oli pyykki- ja siivouspäivä. Mutta päivän kohokohta oli kuitenkin pyöräilyretki Sunnerstaan ja grillailu siellä. Eli Sunnersta on asuinalue, joka sijaitsee noin 6 kilometriä keskustasta etelään päin. Siellä asuu n. 50 vaihtaria, joista yksi on tietenkin meidän Katri. Ei oltu aikaisemmin käyty vierailulla, joten nyt oli hyvä aika. Löydettiin yllättävän hyvin perille, pari u-käännöstä joutui tekemään, vaikka kaverilla oli google maps koko ajan auki ja reitin piti olla hyvin selvillä. Hah, hollantilaiset. Lilla Sunnersta oli jotenkin niin idyllimäinen ja söpö pikkukylä, keskellä ei mitään. Käytiin kaupassa ja ostettiin paaaaljon grillailtavaa. Ensimmäinen ongelma olikin grillin sytyttäminen, ei nyt ihan mennyt nappiin, mutta saatiin kuitenkin grilli vihdoin ja viimein kuumaksi ja ruuat kypsymään. Eikä tässäkään mennyt tietenkään ihan kaikki niin kun strömsössä, mutta ei se mitään. Grilli ehti simahtaa ennen meidän hienoja jälkkäreitä, syötiin sitten ananasta ihan normaalisti ja saatiin jotenkin kuumennettua suklaabanaanit, nam nam! Koko päivän oli aivan täydellinen keli, auringon laskiessa tuli vähän kylmempi, ymmärrettävästi. Stressattiin etukäteen siitä, että löydetäänkö takaisin keskustaan metsän keskeltä mutta paluumatka sujuikin yllättävän hyvin ilman google mapsinkin apua. Illalla kävin vielä kaverin luona terapiateellä ennen kuin piti mennä nukkumaan.
Lilla Sunnersta
Ananakset, jotka joutui kylmään grilliin
Suklaabanaanit jännässä muodostelmassa, ihan hyviä noistakin tuli!

Sunnuntaina oli zumba+salipäivä, eilen luento ja saatiin kaverin kanssa vihdoin otettua yhteyttä yläkouluihin ja lukioihin, jotta saadaan loppuraportit sille yhdelle kurssille tehtyä. Ja tänään aamulla tuli jo heti ensimmäinen vastaus! Jee, asiat etenee. Ehkä mä selviänkin tästä tehtävästä. Eilen kävin myös kuuntelemassa kaupunginkirjastolla luennon aiheesta ”Sverige under andra världskriget”, intressant eller hur? Tämäkin oli tietenkin yhtä kurssia varten, pitää käydä kuuntelemassa joku luento (joka ei ole osa mitään yliopiston kurssia) ja referoida se lyhyesti pienen puheen muodossa. Oli jännä huomata, miten usein luennoitsija vertasi Ruotsia Suomeen… siis ihan täysin eri tilanne yms… Jooh, ei siitä sen enempää. Jaksoin vielä illalla käydä salilla ja valmistella vähän koulujuttuja tälle päivälle. Tänään en kuitenkaan puhetta pitänyt, ei huvittanut, haha. 


Mutta tänään on siis Kvalborg, eilen oli Skvalborg ja huomenna on sitten se ihan oikea Valborg. On serpentiiniä ja sen sellaista eli kaikki on valmiina. Sää nyt voisi olla vähän parempi, mutta eiköhän tästä ihan kiva vappu tuu siltikin. Lisää vapputarinointia siis coming up!

Hejdå!

-Anniina
Ettei vaan kukaan eksy vapun aikaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti