perjantai 11. huhtikuuta 2014

Collect awesome moments



Hej alla!
 
Sadepäivänä on hyvä kirjotella blogia. Edelleenkään täällä ei ole tapahtunut mitään maailmaa mullistavaa, pelkkää normielämää yleensä: salirääkkiä, kavereita, bileitä ja vähän sitä opiskeluakin. Typerä flunssakin on tekemässä paluuta, argh. Mutta tässä pari kohokohtaa parilta viime viikolta, var så goda:

Operaatio ”punkkua uudella paidalla” – Okei, pitäisi varmaan ensin mainita, että yleensä leveilen kaikille sillä kuinka älyttömän fiksu osaan olla. Enkä siis tietenkään koskaan ole yhtään kömpelö. Noh, mä en tiedä, mitä tässä viime aikoina on tapahtunu, mutta edellä mainituilla asioilla en voi ainakaan enää leveillä. Jep, no sitten asiaan… Viime viikonloppuna oli kahden kaverin synttärit (double birthday party vol 2), woop woop. Ja sitten lyhyesti sanottuna kävi niin, että parin pienen vahingon jälkeen mulla oli punaviiniä valkosilla converseilla, uudella paidalla sekä farkuilla. Huippua. Näytin siis vähän siltä kun joku olis puukottanu mua. Spooky. Ja siis kun en koskaan aiemmin ole joutunut vastaavaan tilanteeseen, menin tietty ihan paniikkiin. Mutta hei- nou hätä: saksalainen kaveri pelasti neidon hädästä ja mikäs se ratkaisu olikaan: ”luota pinkkiiin, hyvästit tahroille!”(vanish). Täytyypä pitää mielessä, hah.

BBQ – Täällä on jo grillailtu aika paljon tämän kevään aikana. Kaverit piti ensimmäisen BBQ:n jo helmikuussa, huh huh. Meidän asuinalue on niin kiva siksi, että täällä on isoja nurmialueita tiettyjen talojen välissä. Siellä mahtuu hyvin oleskelemaan ja grillailemaan. Viime viikolla piti aloittaa grillaaminen jo kolmen aikaan, mutta sitten tunnetusti aikataulut vähän venähti ja oltiin kaikki paikalla vasta viiden jälkeen. Ja sitten alkoi se aurinkokin laskea ja tuli hieman kylmä. 
Stortorsdag Stockenilla – Ja vähän alustusta tähänkin tarinaan… Stockholms nation (eli siis Stocken) on se paikka, jossa on aina torstaisin klubi. Ja noin kerran kuukaudessa tämä kyseinen klubi on jotenkin isompi ja parempi (niin mitenköhän, yksi tanssilattia lisää tai joku dj, en oo vielä huomannut suurta eroa). Ja tällaisella pienellä markkinointikikalla saadaan houkuteltua paikalle ihan älytön määrä porukkaa. Kuvitelkaa huvin vuoksi jättimäinen jono suomalaisen baarin eteen ennen kello yhdeksää. Eli siis sanotaan nyt vaikka, että jonon pituus oli suunnilleen ”lukukauden ensimmäiset poikkitieteelliset haalaribileet jkl:n brassa” x 2. Jep, sellasta. Eli ruotsalaiset ne vaan rakastaa seisoa jonossa. Ei siinä mitään, jonon jatkoksi vaan lähes pariksi tunniksi. Vähän ehti varpaat jäätyä, mutta ehdinpähän tavata yhden ruotsinsuomalaisen tyypin, joka sanoi aluksi että ”jag kan tala lite finska”. Ja sitten se puhu ihan sujuvaa suomea, hyvähyvä. Jonossa ihmiset oli yllättävän rauhallisia, joillain nyt oli kauhea tunkeminen päällä. Loppujen lopuksi yhdentoista aikaan sisään pääseminen oli vähän niin kuin perfect timing. Kolme tuntia jaksoi tosi hyvin, yleensä iskee väsymys jos on mennyt tosi aikaisin paikalle. 
Fyrisån...igen
Boat party – Niin mikä oli? Korridorpartyt  Flogstassa vene+meri yms- teemalla, awesome, right? Pitihän sinne tietty mennä. Oltiin paikalla vähän turhan aikasin, mutta eihän se mitään, kyllä porukka löysi perille vähän ajan päästä. Perus korridorpartyt- tungosta, musiikki kovalla, valojen vilkuttelua ja kavereita. Oli hauska huomata kuinka monet oli oikeasti pukeutunut teeman mukaan, merirosvoja ja seiloreita vaan vilisi joka puolella. Oma panos oli tällä kertaa raitapaita + punainen huivi sidottuna päähän. Oman illan ”kohokohta” oli se kun kaksi tyyppiä yritti arvailla kotimaatani. Musta on hirveän hauskaa testata mitä arvauksia porukalta lähtee, jos ei tiedä että olen Suomesta. No, nämä Flogstan tyypit arvailivat Amerikkaa, Kanadaa ja sitten lähes jokaista Euroopan maata vuorotellen. Päätin sitten vähän auttaa tyyppejä kun arvaukset alkoivat loppua vähitellen.
”Okay, my home country is near Sweden”
“Norway! Denmark! ICELAND?”
”No… ”
”Estonia? Latvia?”
”No you’re getting further away… What’s next to Sweden?”
”RUSSIA!” (tässä vaiheessa en oikeesti voinut uskoa korviani)
”No! What’s between Russia and Sweden? You know that there’s a country, right?”
“Ummm…Finland! Oh wow, that is so cool”
“Yep…”


Palkkasekoilut vol 139824 – Sitä vois kuvitella, että helmikuun ensimmäisen päivän palkan saa ennen huhtikuuta. No mutta ehei. Tarvittiin varmaan yhteensä 15 vierailua GH:lle, ennen kuin palkka tuli käteen. Ongelma oli siis aluksi henkilönumero ja sen jälkeen sitten oikea päivä. Tyyppi neuvoi kahdesti tulemaan torstaina. No kiltisti toteltiin, mutta eipä se ollutkaan se oikea päivä. Vaan perjantaina piti sitten. No perjantaisin ei koskaan tavoitettu kyseistä tyyppiä, huippua. Kuitenkin nyt maanantaina VIHDOIN sain sen minimaalisen palkan jota tässä ehti jo 2 kuukautta ja yhden viikon odottaa…
Oli tylsää ja otin kuvan yliopistolta hautausmaalle päin...olis sitä voinu aikansa paremminkin käyttää.
Uudet kurssit + kurssipaniikki – No niin, NYT on sitten se aika kun tämä tyttö alkaa opiskella täällä Uppsalassa. Tai siis pitäisi alkaa opiskella… krhm. Kivasti ja sujuvasti meni kaksi ja puoli kuukautta tekemättä mitään, hahah. No mutta nyt se ääni kellossa sitten muuttuu. Valitettavasti. Viime torstaina alkoi Flerspråkighet i samhället och hos individen. Kyseinen kurssi on Svenska som andraspråk- kurssi, mutta lähes kaikki kurssilla olijat ovat ruotsalaisia. Mukaan mahtuu itseni lisäksi yksi suomalainen tyttö. Kurssi kestää vain vähän yli kuukauden, joten pisteiden eteen pitääkin sitten tehdä lyhyessä ajassa paljon hommia. Tässä työmäärä: joka kerralle luetaan vähintään 2 artikkelia/kappaletta kirjasta, pienryhmissä pidetään kurssin aikana yksi esitelmä (kesto n.20 min), luetaan 1 kirja monikielisyydestä ja kirjoitetaan siitä arvostelu/raportti ja tehdään lopputehtävänä minitutkimus. Viimeisenä mainittu onkin oma kammotus. Sillä sitä varten pitäisi löytää Uppsalasta kaksi- tai monikielinen oppilas. Nimenomaan oppilas, eli henkilö joka käy yläastetta tai lukiota. Seriously??!? Mistä mä löydän jonkun monikielisen teinin, jota voin haastatella ja seurata ympäriinsä yhden päivän? Jos jollain on vinkkejä niin kertokaa nyt ihmeessä! No, ehkä mä jotain keksin. Jos vaan saan koottua itseni. Vähän liikaa laiskottelua viime aikoina, uuups. Sitten eilen alkoi toinen uusi kurssi: Språk och samhälle.  Sosiolingvistiikkaa vähän lisää. Kurssilla ei onneksi ole läsnäolopakkoa, paitsi kolmella kerralla ja asiatkin vaikuttaa näin etukäteen aika tutuilta. Ainoa ongelma meinaa olla se, ettei oikein voi osallistua keskusteluun, sillä kaikki esimerkit tulevat ruotsin kielestä. Pitäisi olla oleskellut ruotsissa hieman pidemmän aikaa ja tuntea enemmän ruotsalaisia, jotta voisi kunnolla kommentoida kielenkäytön muutoksia eri tilanteissa. Noooh, ehkä mä joskus vielä avaan suuni luennolla. Tai sitten istun hiljaa ja tyydyn kuuntelemaan muita. Niin kuin aina.


Synttäribileet tyhjällä klubilla – Keskiviikon ja yhden kaverin syntymäpäivän kunniaksi päätettiin lähteä Norrlandsin klubille. Eipä me tiedetty, että siellä olisi niin tyhjää. Oikeasti, varmaan tyhjin klubi missä olen ikinä ollut. Musiikki on Norrlandsissa omasta mielestäni paljon parempaa kuin normi klubijumputus. Mutta enhän mä yksinäni uskalla tanssia. Oli kuitenkin kivaa hengailla ison kaveriporukan kanssa, vaikka rakennuksessa oli muuten ehkä vain maksimissaan 10 muuta ihmistä. Tanssittiin ja sekoiltiin sitten minitanssilattialla koko porukalla. Puolilta öin laulettiin onnittelulaulu synttärisankarille, niin kuin asiaan kuuluu. Seuraavana päivänä sitten väsyneenä kolmelle luennolle, oli huippua.
Säämuutokset – Jep. On ollut sitä aurinkoa ja lämmintä ja ihanan keväistä. Kunnes yhtenä päivänä tuli ihan superkylmä ja inhottava pohjoistuuli, hrrr.. Ja sitten seuraavana päivän tuli tietenkin lunta (!!) Ai että kun mukavaa, tuli ihan kotoisa olo, hah. Nyt sitten on sateista ja syksyisen näköistä. Tulisko jo ne lehdet puihin niin vois alkaa uskoa, että on oikeasti kevät? 

Ja siinähän ne oikeastaan olikin. Huomenna lähdetään sitten Riikaan! En ole ikinä ollut suuri risteilyjen fani (okei ei tätä kukaan usko kuitenkaan..), mutta nyt vaihtariporukalla oli mielestäni kiva lähteä. Enkä ole koskaan käynyt Latviassakaan, joten miksi ei? Koitan jaksaa kuvailla Riikassakin, katsotaan miten onnistuu. Toivottavasti olisi ainakin kiva sää. Tiistaina Uppsalaan saapuu lisää vierailijoita Jyväskylästä. Tai okei, vain yksi. Tällä kertaa lyhyempi ja blondimpi versio itsestäni, haha. Eli isosiskohan se. Aikatauluttaminen ensi viikolle tulee olemaan järkyttävän hankalaa kun olisi niin paljon kaikkea mitä haluaisi tehdä. Jännittää myös miten me selvitään samassa huoneessa asumisesta, viimeksi ollut varmaan sama tilanne jotain 15 vuotta sitten, tai miksei enemmänkin. 

-A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti