sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Regn och moln




…och nu är det dags att skriva litet igen! Sama loskainen/sateinen sää jatkuu edelleen. Lämpötila on plussan puolella lähes jatkuvasti ja lunta tuntuu olevan koko ajan vain vähemmän ja vähemmän. Oikeastaan enää ei ole lunta ollenkaan, muutama hassu kasa jossain. Välillä pitää muistuttaa itseään erikseen siitä, että nyt on helmikuu eikä huhtikuu. No, ainakin muutamat vaihtarit on iloisia kun ei ole enää ”niin kamalan kylmä” eli -5 tai enemmän.
Fyrisån
Jos yhtään tuntee mua, niin tietää, että inhoan puheiden pitämistä yli kaiken. Luokan edessä seisominen on yksi inhottavimmista tilanteista, kaikki siinä on niin epäluonnollista. Ainakin omasta mielestäni. Mutta jälleen kerran piti kärvistellä läpi 3 minuutin puheen, och förstås på svenska. Aiheena oli Suomen (tähän mennessä) ainoa euroviisuvoitto vuodelta 2006. Sanat vähän karkaili ja puhe oli tosi nopeaa, muuten olen tosi iloinen, että selvisin. Ensi kerralla sitten puheet videoidaan. Huippua. Muutenkin tiistain puhekurssin tunnissa oli hassua se, että se kesti yhteensä 4 tuntia. Oli puhumista, esitelmiä, harjoituksia, vähän lisää puhumista ja esityksiä ja loppuun vielä pienet nauhoitukset. Hullua tämä ruotsalainen opiskelu, haha. Viimeksi ehdin jo mainostaa ehkä elämäni ensimmäistä oikeaa ryhmäliikuntatuntia kuntosalilla. Piti mennä kahden kaverin kanssa, mutta molemmat jäi pois sitten kuitenkin. Nooo, eihän siinä mitään, suunnistin yksikseni Science Parkin kampukselle. Odotukset tunnilta ei ollut kovin korkealla kun nimi oli ”Ass ’n abs”, mutta yllättävän rankka treeni tuli vedettyä. Vähän kummastelin, kun esittelyssä kuitenkin sanottiin tunnin sopivan ihan aloittelijoille. No, ehkä oma kunto on vaan päässyt repsahtamaan. Hope not. Treenin jälkeen kiirehdin kotiin suihkuun ja valmistautumaan tiistain juhlimiseen. Kummaa tässä on kuitenkin se, että olin kotona jo noin klo 18 ja silti oli kamala kiire! Sitten kun tulen takaisin Suomeen, niin menee varmaan taas pieni ikuisuus totutella normaaliin baarikulttuuriin.
Kyllä mä täällä joskus itsekin teen ruokaa :)
Näkymät keittiön ikkunasta
Keskiviikkona oli tarkoitus kierrellä kaupunkia ja räpsiä kuvia omalla kameralla nyt kun se kerran on mahdollista. Mutta yllättäen sekään ei oikein napannut, vaan käytin vapaapäiväni lähes pelkästään laiskotteluun ja hieman kaupungilla kiertelyyn. Salilla onnistuin onneksi kuitenkin käymään ilmaisen kokeiluviikkoni lopun kunniaksi. Salia en ole vielä päättänyt, saattaa olla että päädyn loppujen lopuksi Campus1477: lle, niin paljon tykästyin yhden viikon aikana kuntosalin toimintaan ja tiloihin. Illaksi suuntasimme porukalla Flogstaan tekemään ruokaa. Tarkoitus oli tehdä perinteistä itävaltalaista/saksalaista ruokaa eli spätzeliä. Oikeastaan kukaan ei ollut koskaan tehnyt kyseistä ruokaa koskaan alusta asti itse, joten matkassa oli parikin mutkaa. Taikina ei ollut oikeanlaista ja keittiön sulake pimahti kolme kertaa putkeen kun joku yritti käyttää vedenkeitintä. Loppujen lopuksi meillä oli ihan älytön määrä ruokaa, jota kukaan ei jaksanut syödä vaikka hyvää olikin. Onnistuin myös ensimmäistä kertaa kuulemaan livenä Flogsta Screamin (!!) Eli siis Flogstassa joka päivä klo 22 opiskelijat voivat avata ikkunan/oven ja huutaa niin kovaa kuin lähtee. Näin kuulemma puretaan ahdistusta yms. Aluksi luulin, että koko juttu on pelkkä myytti, koska kukaan ei ollut kuullut sitä. Mutta eiii… ihmiset ihan oikeasti huutaa siellä! Alla esimerkki Flogsta screamista, ei se ihan tuolta kuulostanut, mutta melkein!

Gästrike-Hälsingellä oli torstaina reccemottagning/ welcome dinner kaikille uusille jäsenille, joten pakkohan sinne oli mennä – ilmaista ruokaa tietenkin. Kierrettiin taloa ympäri ja tutustuttiin erilaisiin järjestöihin ja osakunnan toimintaan. Tuli sitten ilmoittauduttua pienellä baarimikko- kurssille, hupsis. Nyt musta sitten tulee oikea drinkkimestari, haha. Illalliseksi oli tarjolla pihviä kastikkeessa, perunamuusia ja pieni salaatti. Oli tosi hyvää, vaikka ruoka olikin ehtinyt vähän kylmettyä kaiken odottelun takia. Laulettiin myös lauluja osakunnan laulukirjasta, oli pari tuttua (esim. Helan går) ja ainakin yksi suomalainen laulu. Muutamassa laulussa oli hauska koreografia, jonka mukana yritettiin sitten heilua parhaan mukaan. Tämän kuun aikana on vielä parit sitsit tulossa niin ehkä sitten oppii laulut ja ruotsalaiset sitsikäytännöt paremmin. Illallisen jälkeen oli tarkoitus siirtyä omaan pubiin viettämään iltaa rennoissa merkeissä. Noh, pubihan oli sitten tupaten täynnä. Löytyi kuitenkin pari kaveria, joiden kanssa lähdettiin lopulta jatkamaan iltaa Stockeniin (Stockholms nation). Kaikkien mukaan Stockenilla on parhaat bileet, mutta jokseenkin ylimielinen meininki. Tähän mielipiteeseen pitää melkein yhtyä, tosin ei ne bileetkään niin hyvät ollut. Baarimikot heitti vaihtorahat tiskille ja narikassa sai odotella vaikka olikin lähes ainoa ihminen viemässä takkiaan. Oli kuitenkin mukava ilta ja näki paljon tuttuja, joten en valita enempää.
Gästrike-Hälsinge :)
Yllättäen perjantaina laiskotti koko päivän, enkä oikein saanut tehtyä mitään järkevää. Ainoastaan kauppareissu onnistui. Illalla joka tapauksessa oli suuntana Värmlands nation, jossa nyt taas oli jotkut bileet. Ei huolta kuitenkaan, en aio jatkaa tällä samalla biletahdilla koko kevättä. Värmlandsinkin puitteet oli tosi siistit (yksi tanssilattia oli kirjastossa!), mutta dj soitti yhtä biisiä vain minuutin ja sitten vaihtoi jo seuraavaan. Eikä se musiikki sillon ainakaan yhtään paremmalta kuulosta. Eilen testattiin GH:n pannukakut ihan itse. Olihan ne hyviä ja erittäin täyttäviä, koko annoksen syöminen oli ihan kunnon urakka. Mutta selvisin kyllä, ei tuo syöminen mikään ongelma ole, hah. Pannareita jonkin aikaa sulateltuani päätin lähteä testailemaan vähän lenkkireittejä eli toisin sanottuna pyörin vaan ympyrää, jotta tavoittelemani juoksulenkin kesto ja pituus tulisi täyteen. Loppuilta menikin risoton, teen ja kortin peluun parissa. Eipä täällä hirveästi mitään erikoista tapahdu, pyöräkin on jopa pysynyt kasassa. Tai no, pari päivää sitten kuului ihmeellistä raksuttavaa ääntä koko ajan, mutta sekin meni ohi. Onneksi. Tänään vielä fikalle ja pitäisi myös jaksaa siivota. Ehkä huomenna menen hankkimaan itselleni jäsenyyden Campus1477:lle ja sitten pääsee toivottavasti taas liikkumaan. Flunssa vähän meinaa taas vaivata, mutta en anna sen häiritä.
 
Värmlands nation
Pannukakkuja!


Hejdå!

 
-Ansku

3 kommenttia:

  1. hahaaaa meijänkin lappiksessa oli joka tiistai kello 22 huuto !! :D hullut ruotsalaiset tai no vaihtarit. ei vitsi miten hyviä fläshbäkkejä tulee aina kun luen sun blogii, tsemppii anskuuu!

    VastaaPoista
  2. ps. mee sun blogin asetuksiin -> tekstit ja kommentit -> näytä sanavahvistus -> ei, koska nyt jos tänne kommentoi joutuu tekeen jonkun ärsyttävän "todista että et ole robotti" -jutun :D haha, siis ihan näin suosituksena vaan

    VastaaPoista
  3. Joo, ihan hulluja nää täällä :D mutta kiitos tsempeistä ja vinkistä, en ees tienny että täs oli tollanen asetus!

    VastaaPoista